Toplam Ziyaretçi Sayısı: 4831519 • Son Eklenen Belge Tarihi: 2018.04.24
Gıdalarda Hidrojen Peroksit Uygulamaları

Tam Metin için Tıklayınız (PDF)

Mehmet Özkan, Ayşegül Kırca

ÖZET: Hidrojen peroksidin antimikrobiyel niteliği 100 yıldan beri bilinmektedir. Bu nedenle tıbbi alet ve ekipmanların dezenfeksiyonu amacıy­la yaygın olarak kullanılmaktadır. Hidrojen peroksidin gıdalarda uygulanması oldukça yenidir. GRAS statüdeki bu bileşik, özellikle aseptik dolum ambalajlarının ve ekipmanlarının dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır. Son zamanlarda meyve ve sebzelerin yüzey strelizasyonunda klor ye­rine, çözelti veya buhar fazında hidrojen peroksit kullanılması önerilmektedir. Son araştırmalar hidrojen peroksidin gıda teknolojisinde geniş bir uygulama olanağı bulacağını açıklıkla göstermektedir.

Anahtar kelimeler: Hidrojen peroksit, yüzey sterilizasyonu, aseptik proses, meyve, sebze

Gıda Etkinlikleri Takvimi Nisan 2018

Gıda Teknolojisi Derneği'nin 24. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 18 Nisan 2018 Çarşamba günü saat 14.00, Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

3. Uluslararası Gıda Teknolojisi Kongresi 2018 Ekim Kapadokya. Bizi izleyin...