Ana Sayfa | English
Açık Yayın Politikası

Gıda Teknolojisi Derneği Açık Yayın Politikası

GIDA Teknolojisi Derneği, bilim insanlarına ve kamuya bilgi alışverişi amacıyla açık yayın politikası uygular. Herkes, derneğin internet sitesinde yayımlanmış GIDA Dergisi makalelerinin tam metnine ve Gıda Teknolojisi Derneği tarafından düzenlenmiş ulusal ve uluslararası kongrelerin bildiri özetlerine herhangi bir abonelik ücreti vb. bir fiyat engeli ile karşılaşmadan ücretsiz ve sınırsız erişim sağlar.

Hakemli ve saygın olan GIDA Dergisi, yayın kayıtlarının korunmasına yardımcı olmak adına
TÜBİTAK ULAKBİM TR Dizin, CrossRef, DergiPark Akademik, EBSCO Host, DOAJ, CiteFactor, Infobase Index, SciLit, Journal Index, BASE (Bielefeld Academic Search Engine), OCLS WorldCat, FAO Agris, CAB Abstracts, DIIF, Journal Factor, COSMOS, Scholarsteer, JIFACTOR, Research Impact Factor, Index Copernicus, Scientific World Index (Sciwindex), Scientific Indexing Services (SIS), CABI (CAB Direct), Academic Resource Index, IIJIF, Food Science and Technology Abstracts (FSTA) ve Google Scholar indekslerinde taranıyor.

Açık erişim yayınlar, yüksek düzeyde erişilebilirlik ve kullanılabilirlikleri nedeni ile başka çalışmalarda daha sıklıkla kaynak olarak gösterilmektedir.

Yayınlara, arama motorları ve dizin veritabanları aracılığı ile daha kolay erişilmektedir.

GIDA Dergisine gönderilen makalelerde ve Gıda Teknolojisi Derneği tarafından düzenlenen kongrelere gönderilen bildirilerde editörlük, hakemlik vb. gibi işlemler için herhangi bir ücret ödenmemektedir. Kongrelerdeki kayıt ücreti buna dâhil değildir.

GIDA Dergisinde basıma kabul edilen makaleler ve kongre bildiri kitabında basılan bildiriler hızlı bir şekilde internet ortamında yayımlanır.

Sayfayý Yazdýr  Word'e Aktar  Adobe Acrobat Reader Programý

Her hakkı saklıdır. © Gıda Teknolojisi Derneği
Bu site en iyi 1024 x 768 çözünürlükte görüntülenebilmektedir.