Ana Sayfa | English
Derneğimiz Hakkında

Gıda Teknolojisi Derneği 08 Temmuz 1973 tarihinde aşağıda isimleri verilmiş olan değerli bilim insanları tarafından kurulmuştur:

Prof. Dr. Arif V. AKMAN; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. Turgut YAZICIOĞLU; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. M. Hilmi PAMİR; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. İsmet TÜRKER; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Dr. Ömer L. GÜRSES; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. R. Kemal GÖKÇE; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. Zühtü YÖNEY; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Dr. Tunay DURGUN; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Doç. Dr. Mustafa METİN; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Doç. Dr. Işıl FİDAN; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Prof. Dr. Muazzez ERALP; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Doç. Dr. Nesrin KAPTAN; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Mehmet AYDIN; Tarım Bakanlığı Gıda İşleri Genel Müdürü
M. Sc. Lütfü ÇAKMAKÇI; Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi

Gıda Teknolojisi Derneği, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre yönetilmektedir. Derneğin kısa tarihçesi için burayı tıklayın.

Amacı sadece; gıda bilimi ve teknolojisinin farklı alanlarında elde edilen bilimsel gelişmelerin yayın organı olan GIDA dergisi ve kongreler aracılığı ile ilgili bilim insanları tarafından paylaşılmasının sağlanmasıdır.

Derneğin 27 Eylül 2021 tarihli olağan Genel Kurul toplantısında 25. dönem yönetim ve denetim kurulları seçilmiştir. Buna göre;

Yönetim Kurulu:
Başkan; Prof. Dr. A. Kadir HALKMAN, Ankara Üniv. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü (Emekli)
II. Başkan; Prof. Dr. İbrahim ÇAKIR, Abant İzzet Baysal Üniv. Mühend. ve Mimarlık Fakültesi Gıda Mühend. Blm.
Yayın Yönetmeni; Doç. Dr. Üyesi Hakan ERİNÇ, Niğde Ömer Halisdemir Üniv. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Sayman; Petek ATAMAN, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası önceki Başkanı
Sekreter; Doç. Dr. Naciye K. KANTAR, Bayburt Üniv. Aydıntepe Meslek Yüksekokulu
Dış İlişkiler Temsilcisi; Prof. Dr. Birce TABAN, Ankara Üniv. Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü
Eğitim ve Tanıtma Yönetmeni; Arş. Grv. Merve AKPINAR

Denetleme Kurulu:
Başkan; Prof. Dr. Aziz Tekin Ankara Üniv. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Üye; Prof. Dr. Filiz Özçelik Ankara Üniv. Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü (Emekli)
Üye; Dr. İsmail Mert, Ambalajlı Süt Ürünleri Derneği Genel Sekreteri
olarak seçilmişlerdir.

22. Olağan Genel Kurulda Dernek Tüzüğü oy birliği ile değiştirilmiştir. Gıda Teknolojisi Derneği Yeni Tüzüğü için burayı tıklayın.

Dernek, 1976 yılında GIDA adlı dergiyi çıkartmaya başlamıştır. Bu dergi, kesintisiz olarak her yıl 6 dergi yayınlayarak yayın hayatını sürdürmüştür.

GIDA dergisi, konu üzerinde Türkiye'nin ilk dergisidir. Bugün, gıda konusunda farklı dergiler bulunmakla beraber, tümüyle akademik nitelikli olan tek dergi hâlen GIDA'dır.

Gıda Teknolojisi Derneği, Ulusal nitelikte ilk gıda kongresini 1978'de Ankara'da, 12. gıda kongresini 2016'da Edirne'de yapmıştır. Bu kongreler, gıda ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilgili tüm bilim insanlarını aynı platformda bir araya getirmektedir. 9. (Bolu) ve 10. (Erzurum) kongrelerimizde kayıt sayısı çok yaklaşık 400 ve 450 iken, 11. (Hatay) ve 12. (Edirne) kongrelerimizde bu sayı 600'ü geçmiştir. 13. Ulusal kongremizi Covid-19 pandemisi nedeniyle canlı yayınlayarak on-line yaptık. Bu canlı yayını 9.286 meslektaşımız izledi. Yine pandemi nedeniyle 14. Ulusal Kongremizi de (19-21 ekim 2021) on-line olarak gerçekleştirdik. https://www.youtube.com/@GidaTeknolojisiDernegi web sayfasına 13 ve 14. Kongrelerimizin sözlü sunularını yerleştirdik.

Dernek, 03-06 Kasım 2010 tarihinde Akdeniz Üniversitesi ile ortaklaşa olarak ilk uluslararası gıda kongresini düzenlemiştir. Bunu 05-07 Kasım tarihlerinde Kuşadası'nda yapılmış olan 2. Uluslararası kongremiz ve 10-12 Ekim 2018 tarihlerinde Nevşehir'de yapılmış olan 3. Uluslararası kongremiz izlemiştir.

Derneğin web sayfasının, İngilizce sürümünün hazırlanması 2005 yılında tamamlanmıştır. Web sayfamızda, derginin yayın hayatına başladığı 1976 yılı 1. Cilt, 1. sayıdan başlamak üzere günümüze kadar basılmış tüm GIDA Dergisi makaleleri elektronik ortamda araştırıcıların hizmetine sunulmuştur. Devamında web sayfamızda tüm aşamalardan geçmiş ve basıma hazır olarak bekleyen makaleler elektronik ortamda yayımlanmaktadır.

Bu aşamaya gelmemize doğrudan ve dolaylı olarak katkıda bulunan herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sevgi ve saygılarımızla,

Gıda Teknolojisi Derneği
Aralık 2020

Sayfayý Yazdýr  Word'e Aktar  Adobe Acrobat Reader Programý

Her hakkı saklıdır. © Gıda Teknolojisi Derneği
Bu site en iyi 1024 x 768 çözünürlükte görüntülenebilmektedir.